Thursday, October 29, 2009

jangan rasa cantik kalau hati tak cantik

okeh,tajok da mencabar kewibawaan wanita dah..'lelaki' pun mungkin.
jangan salah paham,entry ni bukan untuk curse sesape or what..i dont write untuk mengata particular person,ni cume general post la..
kalau terasa sila maafkan..

perempuan memang cantik!pada i la,semua orang ada cantik dia,it just dia pandai serlahkan or tak.tapi yang banyaknya now orang yang terlampau merasa diri tu cantik..memang u btul bila rasa diri u cantik,sebab Tuhan jadikan kita paling sempurna..tapi kan memang tak betul bila u rasa u sangat cantik pastu u dengki2 plak ngan orang lain..sungguh tak cantik begitu.
kenapa ya?seriously,woman even i pun suka cakap pasal beauty and akan berdialog pasal kecantikan orang lain.maybe puji or maybe kutuk..tapi i selalunya nilai kecantikan orang dari perangai dia la..kalau dia cantik tapi perangai dia macam duh!,i takdala kata dia tak cantik tapi i agak rasa berat mulut mau puji..

semua orang nak cantik,nak dilihat cantik dan mahu jadi tercantik.

tapi sebenarnya cantik kat hati tu jugak orang pandang at last.

banyak gadis2 cantik yang i kenal ada hati yang sangat cantik tapi ada jugak yang tak berapa cantik hati.diorang ni cantik tapi ada hasad dengki,walaupun bukan beauty pageant diorang sebok nak bersaing..jadi kenapa tak masuk beauty pageant?
and ape yang paling teruk,diorang yang rasa diri hot tak terkira ni sampai nak try boyfriend mereka2 yang dirasakan pesaing.wah,kamu sungguh gila..dapat rampas boyfriend orang tu cantik ke?
diorang ni bersaing tak la macam tarik2 rambut suma but menggunakan cara yang sungguh sleek..kat depan,si hot akan menyapa bagai nak gila pesaing dorang tapi kat belakang dia kutuk extra spicy punya.gila fake!
pastu kan,kan,kan si hot akan sibuk tanya sume girlfriends dia,'sape lagi cantik?si polan atau i?'..wah,kalau macam tu silalah letak bintang rating di baju untuk kami rate ye..
i xkesahlah kalau nak rasa diri cantik tapi jangan jadi cantik yang fake..xpayahlah bersaing,buat penat aje..
semua orang cantik
semua orang ada kelebihan and kekurangan
u might got something that others dont so janganla cuak sangat
beauty is in the eyes of beholder,jadi kecantikan dinilai berbeza-beza.tak perlulah menyusahkan diri berdengki2..bf u mungkin tak rasa perempuan hot tu cantik macam u rasa..relax sudah
and last but not least,
hati kita tu ye kawan2..hati kita tu perlu cantik.
bersainglah untuk ada hati yang cantik.
grow a beautiful heart,because inner beauty itu last forever..=)

6 comments:

Bubu Totoi said...

jasmin!!saya setuju..tah pape la ada sesetengah perempuan ni..gedik melampau2..dah tau (perasan) hot, gi le cari jantan single..ni nak test2 bf org lain...konon2 kalau bf org tu suka dia kira dia lebih hot la drpd si gf asal tu..ape kes..tu pertandingan perempuan murahan namanya!!!..hahaha..

Jasmin Chenta said...

yup..they r so slutty k..perlu ke eik?yg rae extremely hot sgt ni salu pangai biaatch r..haha

Bubu Totoi said...

betul..betul.....yg klako tu..takde la cun mana..tapi blagak mcm dunia ni dah takde pompuan lain lagi cantik dahhh....bukan biatch dah..bitch sudah...hahaha...papepun jasmin lagi hot kan kan kan..weeee...

pakcik said...

http://www.youtube.com/watch?v=nIvl5Q35kI4

gadis diatas punya hati yang cantik....

mei said...

wah,besh nyea kak min.sape2 tuh..nk nyebok gak ;)

Jasmin Chenta said...

tiada siape2 la..sje je k min provoke lebey,bg org2 yg perlu trase mkn cili..juz a not so friendly reminder..berpesan2,xgne cntek if hati buruk..kn?